Succesvol jouw vastgoed verkopen met de Fooz: een stappenplan.

Succesvol jouw vastgoed verkopen met de Fooz: een stappenplan.

Het vinden van een immokantoor bij het verkopen van jouw woning, appartement, kantoor, handelsruimte, uitzonderlijk vastgoed, …? Dat is één van die bepalende keuzes voor jouw succes. Jouw vastgoed verkopen gaat niet over één nacht ijs. Wellicht zijn er nog wat zaken waarmee je puzzelt en dat is begrijpelijk.

Een vastgoedpartner vinden die je vertrouwen geeft en die naar je luistert, zorgt ervoor dat jij met een gerust gemoed afscheid kan nemen van jouw eigendom. Daarom is het belangrijk om jezelf te omringen met de juiste adviseurs.

Bij vastgoedkantoor de Fooz ben je aan het goede adres! Met meer dan 135 jaar ervaring ben je verzekerd van een degelijke basis. Ons team van BIV-erkende vastgoedmakelaars staat voor jou klaar om hun kennis strategisch in te zetten.

Verder op deze pagina zoomen we in op de meest gestelde vragen rond het verkopen van een onroerend goed. Vragen zoals:

 • Wat is de waarde van mijn woning?
 • Welke documenten zijn vereist?
 • Hoe wordt mijn woning op de markt gebracht?
 • Wie begeleidt de bezoeken?
 • Wat zijn de details van de uiteindelijke transactie?
 • Welke vervolgstappen komen aan bod?

 

Je woning verkopen: een duidelijk stappenplan

Wanneer je eenmaal de beslissing hebt genomen om je huis te verkopen is er één vraag die meteen daarna opkomt: hoe begin ik daar nu aan?

Een huis verkopen vereist een projectmatige aanpak. Ons concrete stappenplan geeft meteen inzicht in de taken die op je to-do lijst komen te staan. Het toont de fasen die aan bod komen tijdens het verkoopproces. Wij begeleiden jou graag bij elke stap. Van kennismakingsgesprek tot het tekenen van de akte. Met de nodige discretie en een gepersonaliseerde aanpak. Zo weet je precies wat te verwachten.

 

1. Kennismakingsgesprek

We beginnen met een vrijblijvende kennismaking met je makelaar. Dat doen we door een bezoek te brengen aan het pand dat je wil verkopen. Op deze manier leren we jou en je woning, appartement of gebouw kennen.

Tijdens het kennismakingsgesprek horen we graag wat jouw ideeën zijn over het verkoopproces. Vervolgens gaan we helder formuleren wat de stappen zijn in het verkopen van je woning, appartement, garage, gronden, …

Heb je een klik met een van onze makelaars? Dan wordt dat je vaste contactpersoon. Een bekend gezicht die jouw dossier zal beheren. Dat betekent niet dat die persoon er alleen voor staat, want ons team van gedreven vastgoedmakelaars staat paraat met hun collectieve netwerk en uitgebreide marktkennis.

 

2. De waardebepaling van jouw huis

Na het oriënterende kennismakingsgesprek gaan we over tot het concretiseren van jouw aanbod. Dat doen we door de waardebepaling van jouw onroerend goed. De aanwezigheid van beschikbare documenten, zoals de bouwplannen en het EPC attest, zorgen voor een grondige kennis van het pand. Hiermee kunnen we jouw vastgoed correct schatten.

Niet alleen de staat en de geschiedenis van het huis bepalen de prijs. Ook de huidige vastgoedmarkt zal invloed hebben op de waardebepaling. Als immo kantoor beschikken wij over een uitgebreid databestand van gelijkaardige panden die ons daarbij helpen. Dit geeft ons een breed inzicht in de huidige stand van zaken. De uiteindelijke verkoopprijs wordt altijd in samenspraak bepaald.

Vraag een vrijblijvende schatting aan.

 

3. We zetten alles op papier

Wanneer je beroep doet op een vastgoedmakelaar voor het verkopen van je pand dan is transparante communicatie zeer belangrijk. Daarom vertellen wij in detail hoe we te werk gaan en stemmen dit af op jouw wensen. Die concrete afspraken zetten we helder op papier, zodat je zorgeloos je woning kan verkopen.

Een niet onbelangrijk stuk is het opsommen van de kosten die bij het verkopen van een woning komen kijken. We willen vermijden dat je na afloop voor onaangename verrassingen komt te staan. Wij zorgen ervoor dat jij precies weet wat jouw nettowinst is na alle verplichtingen.

 

4. We verzamelen de nodige attesten en certificaten

De volgende stap is het verzamelen van de nodige attesten en certificaten die nog niet bij de waardebepaling zijn aangeleverd. Bij het verkopen van onroerend goed, zijn er namelijk een hele reeks documenten vereist: 

 • bodemattest
 • stedenbouwkundig uittreksel
 • watertoets
 • postinterventiedossier (PID)
 • keuringsverslag van de elektrische installatie
 • ……

Bij appartementsgebouwen komt daar nog een flink dossier bovenop vanuit de syndicus. Sinds november 2022 is ook een asbestattest verplicht voor de verkoop van panden waarvan de bouw dateert van voor 2001. Ontdek het asbestattest.

 

5. We brengen de woning mooi in beeld

Het is geen geheim dat de meeste potentiële kopers in eerste instantie kijken naar het fotomateriaal. Deze eerste indruk kan al doorslaggevend zijn of ze al dan niet verder lezen en een bezoek aanvragen. Daarom zijn deze een cruciaal onderdeel van onze strategie. Naast professionele foto’s komt er ook een virtuele rondleiding van je woning.

Onze fotograaf is specifiek getraind in het in beeld brengen van vastgoed. Voorafgaand aan de fotoshoot krijg je het nodige stijladvies mee. Kleine aandachtspunten kunnen een groot verschil maken in het overtuigen van kandidaat-kopers.

Wanneer je pand helemaal leeg staat is er ook de mogelijkheid om beroep te doen op vastgoedstyling. Afhankelijk van de doelgroep die jij wenst aan te spreken, gaan wij aan de slag om een unieke sfeer te creëren waar  potentiële kopers warm van worden. Op deze manier worden er meer reacties gegenereerd en kan je rekenen op een snellere verkoop.  Het team van de Fooz staat klaar om een aantrekkelijke marketingcampagne op te zetten, samen met een op maat gemaakte verkoopstrategie.  

 

6. Publiceren van de woning

Kwalitatieve foto’s hebben een significante impact op het aantrekken van potentiële kopers, maar dan moeten ze ook op een relevante manier ingezet worden. Jouw pand wordt door ons immokantoor op meerdere manieren onder de aandacht gebracht binnen ons netwerk van potentiële kopers en daarbuiten.  

Je pand wordt in de kijker gezet via:

 • een eigen website pagina
 • mailings naar ons interne klantenbestand
 • populaire websites zoals Immoweb, Zimmo, Immovlan, enz…
 • sociale media kanalen zoals Facebook en Instagram
 • het Home & Trends magazine

Kortom, jouw woning krijgt de aandacht die het verdient. Niet alleen omdat het op diverse vastgoedplatformen komt te staan, maar vooral doordat we je woning via onze eigen kanalen op een professionele manier neerzetten. Onze getrainde marketeers zorgen voor die extra touch. Zo optimaliseren we het bereik van jouw pand.

 

7. Begeleiden van de bezoeken

Het is eindelijk zover! Er is interesse en de eerste bezoek aanvragen komen binnen. Gelukkig hebben we in de beginfase alles duidelijk op papier gezet om vlot de vervolgstappen te zetten.

We zorgen ervoor dat de koper de locatie makkelijk weet te vinden. We controleren je huis op netheid en sfeer en ontvangen de koper met open armen. De potentiële kopers krijgen antwoord op al hun vragen. Met onze bergen ervaring in het vak en uitgebreide kennis van de woning zorgen we ervoor dat het een bezoek wordt dat ze niet snel vergeten.

Leuke weetjes over de woning helpen om het gesprek persoonlijk te maken en dat warme gevoel naar boven te brengen. Dat gevoel waardoor kandidaat-kopers gegarandeerd een bod willen maken. Correcte informatie speelt een zeer belangrijke rol. Daarnaast denken we graag mee over de mogelijkheden bij eventuele renovatieprojecten.

 

8. Begeleiden van het verkoopproces

Het verwerken van de biedingen is iets wat we nauwgezet begeleiden. Jouw vastgoedmakelaar zorgt er als tussenpersoon voor dat de communicatie tussen jou en de bieder zo vlot en helder mogelijk verloopt.

Bij het beoordelen van de biedingen staan wij graag te woord met ondersteunend advies. Hoewel verkopers vaak geneigd zijn om zich te richten op het hoogste bod, is het ook belangrijk andere factoren in rekening te brengen bij de beslissing. Uiteraard is dit slechts van toepassing naargelang jouw persoonlijke situatie. Factoren die een rol kunnen spelen zijn:

 • Financiële zekerheid: Hoe zeker is het dat de koper de financiering rond krijgt?
 • Voorwaarden van het bod: Zijn er bepaalde clausules of inspectie periodes van toepassing?
 • Timing: Wat is de tijdsplanning van de koper en hoe past deze bij jullie wensen?

Wij houden jou daarbij systematisch op de hoogte van inkomende biedingen, bezichtigingen en andere aspecten van de vooruitgang. Open communicatie is een belangrijk aspect voor een verkoop zonder zorgen.

 

9. Opstellen van de onderhandse verkoopovereenkomst

Goed nieuws! Je hebt een bod ontvangen waar je blij van wordt. De voorwaarden zijn gunstig en het is tijd voor het opmaken van de onderhandse verkoopovereenkomst, of ook wel het compromis genoemd. De verkoopovereenkomst wordt ook ter inzage overgemaakt aan uw notaris en deze van de koper.

In eerste instantie wordt er bij ons op kantoor een compromis getekend. Vanaf dit moment zijn beide partijen gebonden aan de overeenkomst. Deze dient later als basis voor de notariële akte. Tussen de ondertekening van het compromis en de notariële akte zit maximaal vier maanden tijd. Uiteraard afhankelijk van de afspraken die gesteld worden tussen jou en de koper. Een proces dat wij nauwgezet begeleiden.  

Die begeleiding zetten we verder tot aan het moment van de notariële akte en de uiteindelijke sleuteloverdracht. Wij zijn er tijdens het hele traject bij om jou te ondersteunen, zelfs na de succesvolle verkoop van jouw pand.

 

Je pand verkopen: een overzicht

 

Je hebt besloten je vastgoed te verkopen. Het juiste partnerschap vinden met een immokantoor is vervolgens de eerste opdracht op jouw lijst. Een goede makelaar kiezen zorgt voor een zorgeloos en vlot verkoopproces.  Bij de Fooz gidsen we jou door de stijgende complexiteit en de steeds wijzigende wetgeving. Met meer dan een eeuw ervaring weten we precies hoe dat moet.

Toegang tot deze rijkdom aan kennis is voor jou een unieke troef. Het creëert een optimaal kader voor een succesvolle verkoop van jouw vastgoed. Je hebt realistische verwachtingen en kent de onderliggende kostenstructuur van het verkoopproces. Daarbij kun je steeds op beide oren slapen want wij ontzorgen je met alle voorbereidingen en de juridische aspecten van het proces. We brengen de woning optimaal in beeld en voorzien je van tips & tricks hoe je daar zelf aan kunt bijdragen. Een uitgekiende marketingcampagne zet jouw vastgoed in de spotlight. We begeleiden potentiële kopers naar het maken van een aantrekkelijk bod en helpen jou een keuze te maken voor het beste resultaat. Die begeleiding krijg je van ons tot aan de notariële akte. Ook daarna blijven we bereikbaar. 

Dit alles doen we in een sfeer van openheid en persoonlijk contact. Onze ervaring, professionaliteit en uitgebreid netwerk staan ten dienste van jouw verkoop. Met aandacht voor de veiligheid van persoonlijke informatie en eigendommen. Jouw huis verkopen, onder jouw voorwaarden. Op een efficiënte en succesvolle manier. Dat is waar vastgoedkantoor de Fooz voor staat!

Maak vandaag nog een afspraak met een van onze makelaars!

Gerelateerde artikels

Privacy instellingen

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies op onze website. Hiermee volgen wij en derde partijen uw internetgedrag op onze website en kunnen we uw ervaring verbeteren.