Over de Fooz

Vastgoedkantoor de Fooz L. & Zonen specialiseert zich in de residentiële verkoop en de verhuur van huizen, appartementen, opbrengsteigendommen, kantoren en handelsruimtes in en rond Gent.

WAAROM EEN BEROEP DOEN OP EEN IMMOKANTOOR?

Gezien de stijgende complexiteit en de almaar wijzigende wetgeving is het vandaag de dag raadzaam om een professional onder de arm te nemen. De voordelen liegen er niet om:

  • Een volwaardige marketingcampagne voor elk vastgoedproject
  • Een groter bereik & snellere verkoopkansen
  • Een vlekkeloos verloop van een vastgoedtransactie, tot en met de definitieve afsluiting van de overeenkomst.

WAAROM KIEZEN VOOR DE FOOZ?

  • Onze ervaring: Al 130 jaar lang een vaste waarde op de Gentse vastgoedmarkt.
  • Onze service op maat: Eerst bespreken we de specifieke behoeftes van de potentiële (ver)koper of (ver)huurder, en stellen op basis daarvan een profiel samen. Vervolgens toetsen we dat profiel aan een zeer uitgebreide database die als basis dient om onze voorstellen uit te brengen.
  • Onze opvolging van de dossiers: Onze diensten blijven beschikbaar na een verkoop of verhuur. Klanten kunnen steeds bij ons terecht voor juridisch of fiscaal advies. Maar ook voor vragen over stedenbouw, actuele wetgeving, enz.
  • Onze blijvende ontwikkeling en bijscholing: Meer dan 90 % van onze medewerkers zijn BIV-erkende makelaars. Dat zegt heel wat over onze professionaliteit.

Een mooi verhaal van familietrots en professionaliteit

 
 

DE HISTORIEK VAN DE FOOZ: EEN VERHAAL VAN FAMILIETROTS EN PROFESSIONALITEIT

Ontstaan van vastgoed in Gent

Charles Sturm was een ondernemende selfmade man met een passie voor de jacht. Tijdens een jachtpartij vertrouwde een van zijn jachtvrienden hem terloops toe dat hij zijn eigendom wou verkopen. Toevallig had Charles een paar dagen daarvoor van een andere vriend vernomen dat die op zoek was naar een nieuwe woning. Charles bracht beiden met elkaar in contact, en sloot zo zijn eerste overeenkomst. Het eerste Gentse vastgoedkantoor, C.J. Sturm, was in 1888 een feit.

Sinds 1888 Office building

Eerste stappen naar professionaliteit

De zaken in de Kasteellaan 52 verliepen weliswaar voorspoedig, maar toch rees bij Charles gaandeweg de vraag aan wie hij de fakkel zou kunnen doorgeven. Van zijn 5 dochters zaten er 4 in het klooster, terwijl zijn 5e dochter samen met haar echtgenoot, Lucien de Fooz, in het toenmalige Belgisch Congo woonde. Charles had dus niet veel opties, en nam contact op met Lucien.

Dat bleek geen sinecure in het Congo van de jaren 30, gezien de gebrekkige communicatiemiddelen van toen. Na enige tijd kreeg Charles dan toch het volgende telegram van zijn schoonzoon Lucien: ‘Retour immédiat. Voyage payé.’ Met hun hele hebben en houden keerden Lucien en zijn vrouw op 25 december 1935 terug naar België, waarna Lucien begin 1936 de zaak van Charles overnam.

Met dezelfde vastberadenheid en hetzelfde plichtsgevoel als zijn schoonvader leerde de uit Luik afkomstige Lucien de knepen van het vak. Enkele jaren later vocht Lucien voor de erkenning van handelen in vastgoed als professionele activiteit.

Deze inspanningen resulteerden in de oprichting van de FIABCI (Fédération Internationale des Administrateurs de Biens et Courtiers Immobiliers) en het CIB (Confederatie van Immobiliënberoepen). Beide organisaties vormden de basis voor een deontologische beroepscode, zowel nationaal als internationaal. Nog later werd het BIV (Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars) opgericht.

Zuidstationstraat

Net voor de Tweede Wereldoorlog verhuisde het kantoor – toen L. de Fooz genoemd – van de Kasteellaan naar de Stationstraat (nu Zuidstationstraat). In 1976 verhuisde het kantoor dan naar een nieuwbouw op de hoek van de Stationstraat met de Pieter Vanderdoncktdoorgang. Ondertussen was de oudste zoon van Lucien, Marc, in het familiebedrijf gestapt.

Marc nam iets later nog het voorzitterschap van de FIABCI van zijn vader over. Inmiddels deed ook de volgende generatie haar intrede in het familiebedrijf: Benoit, Pierre en François. De oudste van Marcs drie zonen, Benoit, was van 1994 tot en met 2005 actief in het familiebedrijf. Pierre werkte er meer dan 15 jaar: van 1987 tot 2003. De jongste zoon, François, vervoegde de rangen vanaf augustus 1995.

Tijd voor modernisering

Sinds mei 2009 zet François de Fooz als enige zaakvoerder van de Fooz L. & Zonen de waarden van de vorige generaties met dezelfde toewijding voort. Hun visie, correctheid en deontologie liggen aan de basis van ons huidige succes. Vandaag streven wij met onze medewerkers diezelfde kwaliteit en flexibiliteit na.

 

Privacy instellingen

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies op onze website. Hiermee volgen wij en derde partijen uw internetgedrag op onze website en kunnen we uw ervaring verbeteren.