De meerwaarde van een vastgoedmakelaar

De meerwaarde van een vastgoedmakelaar

We zijn geboren met een baksteen in onze maag. De grote meerderheid van de Belgen bezit een eigen huis of appartement. Samen zijn we goed voor meer dan 4 miljoen woningen. Soms is het echter tijd om die ene baksteen in te ruilen voor een ander -misschien wel beter- exemplaar. Het is een grote stap in je leven en er komt flink wat bij kijken. Vermijd het ‘wat als-gevoel’ achteraf en maak van je project een succes door samen te werken met een vastgoedmakelaar.

Bespaar tijd

Iemand die een huis koopt, doet gemiddeld zo’n 12 huisbezoeken. Er is dus heel wat concurrentie op de markt en je kan enorm veel potentiële kopers over de vloer krijgen. Telkens opnieuw mensen ontvangen, overtuigen en ermee onderhandelen is een erg tijdrovende bezigheid. Dan spreken we nog niet over de administratie die wettelijk in orde moet zijn. Een vastgoedmakelaar kan dit stukken sneller en efficiënter dankzij jarenlange ervaring en knowhow.

Het ene buikgevoel is het andere niet

Veel mensen laten zich leiden door hun buikgevoel, ook bij de aankoop of verkoop van een woning. Dat kan misschien werken voor beslissingen op korte termijn die een geringe impact hebben, maar de verkoop van je woning is dat niet. De wetgeving verandert constant en is nogal complex. Onderhandelen is trouwens een echte kunst. Je kan niet van jezelf verwachten dat je dat allemaal beheerst van vandaag op morgen. Een vastgoedmakelaar geeft je duidelijkheid en zekerheid zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Haal meer uit je levenswerk

Aan een huis hangt vaak een zekere emotionele waarde vast. Emoties zijn echter geen goede leidraad bij onderhandelingen of prijszetting. Zo kan je de waarde van je woning overschatten, waardoor ze maar niet wegraakt en je ontgoocheld achterblijft. Het omgekeerde is ook mogelijk. Je laat je woning gaan aan een te lage prijs omdat je een persoonlijke klik voelt met de kopers. Een vastgoedmakelaar kan afstand doen van zo’n aspecten en zorgt voor een correcte prijs die de reële waarde van je huis weerspiegelt. Bij moeilijke onderhandelingen kan hij zijn professionaliteit inzetten om het onderste uit de kan te halen. Eigenlijk is een vastgoedmakelaar de laatste investering die je doet in je woning.

Zorg voor een vlotte verkoop

Heus niet elk pand is even gewild op de huizenmarkt. De combinatie van ligging, leeftijd, algemene staat en potentieel bepaalt vaak de populariteit van je woning, maar ook welk type kopers je best aanspreekt. Een vastgoedmakelaar kan die doelgroep duidelijk afbakenen en weet ook waar die te vinden is en hoe je die het best kunt bereiken. Naast actieve kopers worden zo ook passieve kopers in het verhaal betrokken, waardoor de kans groeit dat je woning snel de deur uit is. Het netwerk van een gerenommeerde makelaar reikt verder dan je Facebookpost en de mond-aan-mondreclame van je vrienden en familie.

Jij bepaalt

Dat klopt. Het verhaal hoeft niet zwart-wit te zijn. Kiezen is niet verliezen. Kiezen is bepalen tot waar jouw input loopt en waar de bevoegdheid van de vastgoedmakelaar begint. Laat je hem alles tot in de puntjes regelen of vraag je enkel raad of bemiddeling bij moeilijke beslissingen? Dat is volledig jouw keuze en die kan je bijsturen naarmate de verkoop vlot of moeizaam verloopt. Goede afspraken maken goede vrienden. Je hoeft dus niet bang te zijn om je huis uit handen te geven. Het is net de wisselwerking met elke individuele klant die een project zo boeiend maakt.

1+1=3

Natuurlijk is het op het eerste gezicht leuker om zelf de koe bij de horens te vatten en je eigen zaakjes te regelen, maar samen bereiken we gewoonweg meer. Het is niet voor niets dat het beroep van vastgoedmakelaar een streng gereguleerd métier is. Elke makelaar doorloopt een opleiding van minstens drie jaar en een beroepsstage, gevolgd door een schriftelijk en een mondeling examen. Dit mondt uiteindelijk uit in een erkenning door het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars. Dat is de beste waarborg op een service die garant staat voor zekerheid, tijdsbesparing, maatwerk en een prijs waar jij je goed bij voelt. Dat is de meerwaarde die vastgoedkantoor de Fooz je garandeert. Dat is de missie waar we samen voor gaan.

Gerelateerde artikels

Privacy instellingen

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies op onze website. Hiermee volgen wij en derde partijen uw internetgedrag op onze website en kunnen we uw ervaring verbeteren.